Att bygga på något gammalt är varken klokt eller enkelt. När det gamla dessutom lätt kan förväxlas med resterna av en vikingabåt eller delar från vasaskeppet gör inte saken bättre. Men alternativet var att det inte skulle bli någon brygga alls, och med vetskapen att vasaskeppet ändå hade lite friskt virke i sig när det hittades efter 333 år, så fick det bli som det blev. Den gamla stenkistan kändes dessutom grymt stabil och virket var bättre än man anade på sina ställen. Den borde ju även ha satt sig klart eftersom den lutade friskt. Positive thinking…

Glad i hågen började den gamla konstruktionen att rätas upp med lite stöttor, plankor och kilar. Jag ägnade en hel dag till att försöka få det rakt. Helt bortkastad dag visade det sig förutom att jag blev lite solbränd. Ett tag trodde jag på allvar att det var fel på vattenpasset.

Men efter lite om och men, järnvilja och hårt slit stod den där. Få lär ana vad som döljer sig under plankorna. Den kanske inte står pall lika länge som vasaskeppet, men några år till borde den funka. Vi får väl se.