Idag var andra stora snickardagen. Under natten funderade jag på en ny lösning för boden och gjorde en ny ritning på morgonen. Den nya känns bra och efter ett byggmöte med storebror så bestämdes att vi kör på denna. Så här blir det nu:

Bild 1-4: Skillnaden är att vi flyttar boden genom att låta taket fortsätta ca 120 cm i bakkant. Boden flyttas motsatt sida av huset än vad det var tänkt. Hörnet som uppstår mellan boden och huset kommer bli perfekt för en utomhusdiskbänk.

Så var det alltså dax….

Norden och Pontus åkte före och började spika takåsar och Peter hämtade limträbalken och virke till taket. Det såg ut att vara jättemycket virke så idag skulle det väl inte ta slut…
Blog ImageBild 5. Kolla va mycke virke! Det måste ju räcka hur långt som helst!

Vid ett-tiden hade vi passerat ytterligare en milstolpe. Limträbalken var på plats. Nu är det bara att börja stapla takåsarna och snickra på taket.

Blog ImageBild 6. Limträbalkmilstolpen. Visste du förresten att det är höjden på limträbalken, och inte tjockleken som avgör hållfastheten. Det visste inte jag förrän jag tjuvlyssnade på Norden när han pratade med Lacke på G&P. Så nu vet du också det!

Blog ImageBild 7. Peter visade sin manlighet med motorsågen och kapade alla reglar som var för långa.

Blog ImageBild 8. Så, då var alla takåsar på plats. Ingen konst det här smiley

Blog ImageBild 9. Dagens slutresultat. Inte illa va! Förutom att virket tog slut igen! Vem kunde ana det.

Nu kommer bygget att vila och stå till sig lite till nästa torsdag. Då tänker vi spika resten av taket, lägga takpapp, spika vindpapp och läkt. Vi får väl se. Nu är det helg! Skål! Over and out!