3:e byggdagen började med lite strul. Först hade vi köpt fel vindpapp eller rättare sagt vindpapp är tydligen gammeldax och inte alls nå’t man använder nu för tiden. Nu använder man vindduk. Så efter några samtal var det en leverans av vindduk på väg. Sen så välte sågjäveln så att ett säkerhetsskydd krånglade. Vi fattade ingenting men så gav jag sågjäveln mitt onda öga och då började den funka igen… hur enkelt som helst. Jag förstod inte ens varför jag kände mig upprörd över sågen ens… Men efter ett tag blev det samma skit igen och då fick vi skruva isär sågjäveln… och till slut blev vi kompis med den igen, och den med oss. Så då var det som vi hade tänkt oss igen. Solen sken och allt gick som smort.

Bild 1-2. De sista råspontarna och takpapp med läkt fixades lätt.

Sen så var det dax att använda den nyinköpta vindduken för 1.020 kr. Puhhh… fast dom ska väl leva dom också… dom som gör vinddukar alltså…

Blog ImageBild 3. Inifrån med vindduk som tydligen håller hur länge som helst. Lite japansk stil nästan…

Och vid 2-tiden var vi klara för dagen. Taket på, läkt spikad och huset inlindat i en vindduk som ett litet paket. Nu börjar det ju set ut som ett riktigt hus. Fast fönstrena blev ju inte som det var tänkt riktigt. Vi måttade och kollade, dividerade om huruvida spröjs grumlar utsikten och om det finns risk att huset ser ut som en gammal konsumbutik om fönstrena blir för fyrkantiga utan spröjs. Men till sist bestämde vi oss för nåt och så här blev det. Inte som vi tänkt kanske men säkert rätt bra. Jag var tvungen att sätta upp lite vindpapp för att estetiskt avgöra om vi är på rätt väg eller inte. Jag tycker vi är det. Det blir nog bra…

Blog ImageBild 4. Dagens slutresultat med lite test där fönstrena ska sitta. Ångrar lite att jag markerade ut dörren med svart papp också, men man får tänka bort den. Sen så ska det avlånga fönstret mot väster vara lite smalare är det tänkt. Och sen så ska ju huset byggas ut ca 1 meter i bakkant eftersom boden tillkommer…mycket att tänka på om man ska kunna föreställa sig slutresultatet.

Nu måste vi fundera lite mer på hur vi ska sätta väggarna invändigt också. Det blir sällan som man tänkt sig men det är ju lite kul med ad-hoc lösningar.

Nu får nog bygget vila ett tag om inte Peter eller Mats får nå’t ryck och vill spika panel. Kanske jag borde åka ut och mäta och beställa fönster i alla fall. Vi får se hur det blir….