Så då var vi äntligen igång igen. Efter ett antal veckors upphåll som bestått av semester och annan lättja så har sjöstugeprojektet äntligen tagit fart igen. Dagens snickring började som vanligt med fint väder och gott humör. Men sen så tog det en lite oväntad vändning…. spikarna som legat utomhus sedan en månad tillbaka verkade ha mjuknat på något sätt. I alla fall så krökte dom sig hela tiden…. jävla skitspikar…

Men efter en halvtimmes svärande över spikarna så var det dags att sätta panel på vägg 1 av 4. Jag hade bestämt mig för att börja med den norra gaveln men jag insåg att det var för fint väder för det. Kolla själv….

Blog Image… så därför fick det bli den östra sidan istället. På så sätt fick jag stå i solen och bättra på min snygga solbränna som jag betalat dyrt för i Turkiet. Och det bästa var att det helt ofrifvilligt kom sol på ryggen som jag aldrig normalt solar…för varför ska man göra det… den ser man ju aldrig ändå…näää framsidan gäller för mig om det ska solas…fåfängd!?!?…nääää…. medveten skulle jag vilja kalla det 🙂

Hur som helst…åter till snickringen…

Det gick rätt bra även fast jag misstänker att sågen sågar snett. Sen så tycker jag det är himla svårt att såga lika långa plankor även fast man använder samma mall hela tiden. Har funderat mycket på det. Hur svårt kan det va?! Ja rätt svårt verkar det som. Så här såg det i alla fall ut när jag började:

Blog Image… och så här såg det ut när jag slutade…
Blog Image…inte så illa om jag får säga det själv…eller vad säger du Tor…Vi uppskattar ditt intresse och att du skyndar på oss 🙂 Och tack till Lena såklart som var en förträfflig hantlangare för dagen, även om hon under vissa stunder föreföll vara mer intresserad av att sola insidan av underarmarna än att serva byggmästaren.

Nu får bygget vila ett tag igen. Kanske till efter midsommar såvida inte jag eller någon annan får ett ryck…

Trevlig midsommar!