Ny snickarsäsong med nya krafter. Fler än en har noterat att starten varit trög vilket innebär att jag har minst två intresserade läsare av denna blogg. Kul! Läsarrekord!

På snickarbrödernas schema denna första dag, stod det panelning, dörrditsättning och elrördragning. Första huvudbryt vi hade var vart vi skulle placera elcentralen. Spelar väl ingen roll kan man tycka, särskilt eftersom det inte finns någon el ändå på tomten. Men nu tänkte vi kompensera det med lite solenergi. Och då uppstod frågan om batterierna mår bäst av att stå inomhus eller utomhus. Man vet ju hur piggt ett bilbatteri brukar vara i 20 graders kyla. Vi ringde och konsulterade en kompis som också kör solenergi och han rekommenderade att vi skulle placera batterierna inomhus. Vi bestämde att vi skulle ha dom utomhus. Hmmmm…. fortsättning följer nog kring detta. Jag har redan nu fått ett och annat bra eltips som kan vara bra för någon annan att veta.

Sen började vi dra elrör hit och dit helt utan att veta vad det skulle leda till. Efter ett tag kom vi på att det vore ju bra om dom ledde någonstans eftersom vi insåg att dom inte gjorde det om vi inte satte dit några dosor. Och fortfarande saknar vi en listig plan för eldragningen. Men vi har i alla fall lite rör som går lite hit och dit i väggarna. Det löser sig nog. Vi har en elektriker i släkten som vi kanske kan konsultera.

Sen isolerade vi, vilket gick himla enkelt.

Sen så panelade vi vilket också gick himla enkelt. Fast sista krångelplankan är ju kvar att göra….

Sen så satte vi dit en dörr som gick himla enkelt.

Ja, allt gick faktiskt sjukt bra denna första snickardag. Inte ett missöde. Det värsta som inträffade var att blyertstiftet på snickarpennan gick av en gång. Och det är ju som läsare inte mycket att gotta sig åt. Men, jag är ju gammal nog att inse att vinden kan vända. Vi får se från vilket håll det blåser nästa gång.