Ett snabbt beslut mellan regnskurarna innebar att vägg nr 3 av 4 gjordes klar så långt virket räckte. Med Lena som gästsnickare och sågmedhjälpare gick det snabbare än vanligt. För att slippa oljudet från dieselaggregatet sågade vi klart alla bräderna på en gång. T o m den krångligaste brädan som krävde ett precisionsurtag prefabricerades långt innan den skulle skuvas på plats. Ingen konst tänkte jag eftersom jag gjort en exakt likadan på motsatt vägg. Det var ju bara att mäta den och göra en likadan. Det gick grymt bra. Urtaget satt precis där det skulle och den blev t o m bättre än sin förebild. Kände mig som en proffsnickare ända tills jag skulle sätta dit krångelbrädan då jag insåg att om saker och ting är spegelvända så borde man anpassa sågsnitten också. Men nu vet jag det. Jag vet även att man ska ”klossa” bakom eldosorna vilket den erkände hantverkaren Petter upplyst mig om. Fast jag undrar ändå vad den där plastringen är till för.

Så här blev det i alla fall.

Ett parallellprojekt pågår för övrigt också. Med riktiga snickare. Kanske man borde kolla om dom deras spikar är lika mjuka som mina brukar va. Så här blev det för dom på en knapp dag. Bara plåten kvar.