Det blev ett vitt elittak från Byggelit som heter topp. Jag trodde taket skulle vara vitlackat men det var nån sorts foliefilm som täckte spånskivan och gjorde den vit. Men det blev bra ändå, även om karaktären på stugan egentligen per definition kanske kräver en annan taktyp. Men det var en medveten genväg för att komma framåt lite snabbare och det blev helt ok. Men det gick inte så snabbt som vi trodde från början. Peter och Mats inledde med en halv dags taksnickring. Och ryktet går att dom fick en dålig start och gjorde ctrl+alt+del och började om från början igen.

Pontus och Peter tog det i mål på ytterligare drygt en halvdag. Det var rätt tråkig snickring jämfört med mycket annat. Kanske arbetsställningen och tyngdlagen gjorde sitt. Men lite flyt hade vi, taket räckte t ex på pricken vilket kändes skönt. Dock kommer vi nog behöva köpa rätt feta lister på sina ställen. Det blir säkert bara snyggt.

Dagens lärdom blev att dom där på Beijer nog inte vet så mycket som dom tror. Först och främst fick vi med oss några skitskruvar med lackad stjärnskalle som vi inte gillade, och sen så fick vi skruv över som nog räcker till ytterligare 100 sjöstugor. Sen så sa dom ju att det skulle vara skitenkelt också. Det var det ju inte heller!

Avslutningsvis så ägnade vi någon timma till att sätta nät för att slippa alla 1000 flugor som ockuperat stugan. Nästa gång jag kommer dit räknar jag med att alla flygfän ligger blickstilla på golvet av utmattning, uttorkning eller helst av ren och skär död. Och må deras ättlingar inte hitta någon lönnpassage in. Vi får se hur det blir.