… eller åtminstone nästan. En omgång hårdvax återstår innan man kan spilla vin, kaffe, cola och lite annat som man enligt instruktionen tydligen kan spilla på golvet utan att det blir några märken.

Golvet blev ett plankgolv som är 16 cm brett och 25 mm tjockt. Egentligen lite onödigt rejält för att lägga på dom där golvplattorna som ligger uppochner enligt vissa. Men vi var ute efter att få så breda plankor som möjligt och då fick det bli dessa. Rätt billigt blev det också jämfört med andra golv vi tittade på som gick på över 1000 kr kvadraten. Det här blev bara ca 179 kr kvadraten + vax och det här golvet kommer bara bli snyggare ju äldre det blir. Det där för 1000 spänn hade man säkert blivit less på.

Vi stod i valet och kvalet om vi skulle måla det helvitt eller låta träet synas. Vi hade köpt både och, så vi kunde välja på plats. Vi valde det senare bara för att man inte ska behöva städa så mycket. Lite skit bland alla kvistar kommer ju ingen märka.

Och va snabbt det gick. På 4 timmar var det ditlagt och färdigvaxat.
Jag kan inte ens komma på att något jävlades annat än att jag tappade
pennan två gånger. Men så hade vi ju ny-sågen också. Den funkade himla
fint men det där laserstrecket syndes dåligt i solen.

Så här blev det:

Visste du förresten:

* att när man köper plankgolv så är plankorna fasade med spår under för att dom inte ska slå sig
* att dom håller 7% fuktighet och är inplastade med nån slags perforerad plast
* att man ska låta plankorna ligga i plasten och i det rum man ska använda dom i minst 3 dygn. Det sket vi i.
* att skruven man använder, eller i alla fall den vi använde, är gängad åt två håll. Först som vanligt och sen närmast skallen så vänder gängen åt andra hållet. Det visste inte jag, och jag vet fortfarande inte vad det är bra för. Men om någon klok människa orkat läsa ända hit och är så klok att han/hon vet varför, så kommentera det gärna så att man får lära sig något nytt.

Ny-sågen. Blå serie (professional), kunde inte bli tal om något annat när vi kommit så här långt.

Nästa insats planeras bli eldragning av svagström och kanske solenenergiinstallation.