Säng inköpt och ditställd. Check. Passar perfekt ända tills elkontakten är på plats. Då kommer den inte att passa alls. Tänkte inte på det…
Sista elkablarna indragna. Check. Eftersom dragfjädern inte längre är i direkt nyskick så blev det ett antal fler svordomar än det borde ha blivit. Men nu är det slutdraget och slutsvuret på ett tag. Skönt.
Kompletteringsmålning genomförd av målarradarparet Una och Mats. Check.
Och lite annat smått och gott fixat. Check.

En dag närmare slutmålet, men fortfarande en bit kvar känns det som. Solcells-elen ska tas i mål och jag vägrar sova där utan tv, stereo, dator och internet. Sen så har det börjat spekuleras i att man kanske borde ha lite ventilation också. Klok spekulation känns det som, men efter att ha sökt på internet med ventilation och friggebod som sökord, så verkar det inte vara så vanligt förekommande eller prioriterat. Eller är det så uppenbart att ingen tipsar om hur mycket och hur man gör eller borde ha gjort!? Jag hittade två stackare som ställt klockrena frågor kring detta i Vi i villa 2005 och 2008. Dom väntar fortfarande på svar. Jag tänker inte vänta så länge, utan frågar nog kanske dom där på Beijer som tror dom vet så mycket, även om jag redan nu vet hur jag tänker göra. Det blir i så fall två ventiler, en i golvhöjd på ena sidan och en i takhöjd på andra sidan. Uppenbart för att skapa självdrag men frågan är ju om det är nödvändigt. Det är det jag vill veta! Kan det t ex ta slut på luft/syre så det blir kolmonoxid..typ.. eller blir det bara varmt och fuktigt? Kanske du vet?

Taket på gamla stugan är numera klart också. Himla bra blev det. Nu börjar man ju nästan bli sugen på att fixa till den lite mera också.

Det ser lite ofärdigt och inklämt ut…